Over mij

Mijn naam is Rachèl van Schendel en ik woon in het mooie Amsterdam!

ik2Ik heb gestudeerd aan de Vrije Universiteit van Amsterdam, waar ik een bachelor behaalde in Gezondheidswetenschappen en daarna een 2-jarige onderzoeks-master heb gehaald in Internationale Volksgezondheid. Ik ben hier intensief getraind in het uitvoeren en interpreteren van wetenschappelijk onderzoek en heb verschillende onderzoeksstages gelopen, in Amsterdam en in Buenos Aires, Argentinië. Nu ben ik bezig aan mijn promotie-onderzoek bij de afdeling klinische genetica van het VU Medisch Centrum in Amsterdam.

Kortom, mijn hart heeft altijd al gelegen op het gebied van gezondheid en zorg. De afgelopen jaren ben ik zelf steeds meer de relatie gaan inzien tussen voeding en gezondheid, door wat ik heb geleerd tijdens mijn studie, maar ook door nieuwe inzichten uit boeken en onderzoeken die zijn gepubliceerd. Ik heb ook gemerkt dat veel mensen eigenlijk niet weten wat nou precies gezond en goed voor hen is. Dat is begrijpelijk gezien al die tegenstrijdige en vaak slecht onderbouwde  informatie op het internet en in tijdschriften.

Via mijn website bied ik wetenschappelijk onderbouwde, praktische en handige informatie en tips aan over voeding, gezondheid en preventie van ziektes, dus geen absurde diëten of ingewikkelde informatie! Ook plaats ik veel lekkere recepten op basis van gezonde voeding.

Waar het belangrijk is om je lichaam van binnen te verzorgen met de juiste voeding en levenswijze, is het natuurlijk ook belangrijk om wat aandacht te geven aan de buitenkant! Echter zijn veel producten in de drogisterijen helemaal niet zo goed of verzorgend. Daarom geef ik ook tips en informatie over het behouden of verkrijgen van gezond haar, een mooie huid en nagels etc. Kortom, een mooi lijf!

Bona valetudo melior est quam maximae divitiae! (Goede gezondheid is meer waard dan de grootste rijkdom)

11 thoughts on “Over mij

 1. Hai,

  Leuke site en handige informatie! Ik zou je graag willen volgenvia facebook, maar ik neem aan dat je geen facebookpagina bij de site hebt? Zou wel een goede toevoeging zijn!

  Groet Renate

 2. Hi Rachèl, per toeval kwam ik op je site terecht en ben verrast over de nuttige informatie en recepten die erop staan. Kom zeker vaker terug op je site! You go girl!
  Groetjes Nicole

 3. Ha die Bas, heb je site weer eens bekeken, ziet er nog steeds schitterend en inspirerend uit, hoewel ik wel wat tips voor mannen mis…Die moeten toch ook healty en handsome zijn…?! Liefs, papa

  • haha ja dat is waar, moet me toch eens gaan verdiepen in de mannen dan..maar zeg jij niet altijd ‘meisjes van 26, te oud voor de poppen, te jong voor de jongens’ 😉

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *