Gezonde Baguette: Avocado-Tomaat

Een gemakkelijke manier om je dagelijkse portie groente binnen te krijgen is om ze gewoon op je broodje tussen de middag te gooien! Vandaag dus een heerlijk recept voor een gezonde, vegetarische baguette met avocado en tomaat. Vol vitamines en gezonde vetten (enkelvoudig onverzadigde vetzuren). Kijk je mee?

Dit lekkere broodje is gemakkelijk te maken, met slechts 3 ingrediënten. Vegetarisch en gezond. Je hebt het volgende nodig:

– Volkoren baguette

– Avocado

-Tomaat

– Philadelphia of ander merk roomkaas

Stap 1. Snijd de tomaat en avocado beiden in schijfjes.

Stap 2. Smeer een laag roomkaas op de baguette

Stap 3. Leg de schijfjes avocado op de baguette en voeg lekker veel peper en een klein beetje zout toe.

Stap 4. Leg de schijfjes tomaat er bovenop.

Klaar! Het lekkerste is het op een warm volkoren afbak-baguette te doen zoals ik het gedaan, maar je kunt het natuurlijk ook op een boterham of cracker doen. Wil je dit broodje meenemen naar je werk voor tijdens de lunch maar ben je bang dat de avocado tegen die tijd bruinig is geworden, dan kun je het beste wat citroensap over de avocado gooien, dit voorkomt dat je avocado oxideert en bruin wordt.

Smakelijk eten!

Groetjes, Rachèl

 

4 thoughts on “Gezonde Baguette: Avocado-Tomaat

  1. Philadelphia is toch helemaal niet gezond? En als ik dit liever niet op brood wil waarmee kan ik het dan vervangen?

  2. je had het over citroen Rachel,weet je dat ik over het algemeen een citroen uitpers en die in een glas doe en dan koolzuurhoudend mineraalwater erbij doen,een heerlijke en vooral gezonde verfrissing en dorstlesser EN geen suiker.
    ook als je een wortel hebt geraspt dan kun je daar citroensap over doen dan verkleurd de wortel ook niet.EN je krijgt meteen vit.,C binnen want in citroen zit meer vit.C dan in limoen,daarentegen heeft limoen meer sap.

    • Hoi Lisa, bedankt! Leuk om te horen dat je al de recepten uit hebt geprobeerd! Dan moet ik maar snel weer wat nieuwe maken 🙂

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *