Gezonde borrelhap: Aubergine-crème

Klokslag 5 uur, de wijn en bier worden uit de koelkast getrokken en al gauw komen ook de lekkere kaasjes, bitterballen en andere borrelhappen op tafel. Ontzettend lekker, maar ook bomvol calorieën en ongezonde,verzadigde vetten. Daarom vandaag een recept voor een heel lekkere en bovenal gezonde borrelhap vol met groente! 

Voor het maken van deze lekkere aubergine-crème heb je de volgende ingrediënten nodig:

- 1 aubergine- 250 gr tomaten

- een halve (rode) ui

- half bosje peterselie

- half teentje knoflook

- 4 eetlepels olijfolie

- 1 eetlepel citroensap

- peper

Verder heb je ook een blender of staafmixer nodig.

Stap 1. Verwarm de oven op 250 graden (boven- en onderwarmte)(hetelucht 220 graden)

Stap 2. Was de aubergine en snijd de steel er vanaf. Om te voorkomen dat de aubergine uit elkaar spat in de oven kun je hem het beste rondom inprikken met een vork. Leg nu de aubergine voor 30 minuten in de oven tot het vel donker is en de aubergine zacht.

Stap 3. Snijd de kroontjes uit tomaten en leg ze even in een bakje met kokend water. Spoel ze vervolgens af met koud water. Dit proces zorgt ervoor dat het vel van de tomaat loskomt en gemakkelijk te verwijderen is.  Ontvel zo alle tomaten en snijd ze heel klein.

Stap 4. Snijd de ui, peterselie en knoflook klein.

Stap 5. Haal de aubergine uit de oven en snijd hem doormidden, schuif het auberginevlees met een lepel uit de schil. Doe dit in de blender en gooi hier de ui, knoflook, olijfolie en citroen bij. Blend tot een cremige substantie.

Stap 6. Mix de tomatenstukjes, peterselie en wat peper door de crème heen. Serveer op toastjes of warme stukjes brood!

 

Smakelijk eten! Geniet van deze verantwoorde, gezonde en heerlijke borrelhap!

Groetjes, Rachèl

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

De volgende HTML-tags en -attributen zijn toegestaan: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>