Simpele Italiaanse salade!

gezonde salade zonder slaVandaag een simpel recept voor een gezonde salade die net even wat anders is! Deze salade heeft een echt mediterraans tintje en is erg lekker als voorgerecht of om als bijgerecht te serveren. In een handomdraai gemaakt!

Wat je nodig hebt:

– rucola

– 1 courgette

– walnoten

– Parmezaanse kaas-snippers

– olijfolie & azijn

– peper & zout

– evt. stukje citroen

courgette salade, rucola, walnotenStap 1. Bekleed een slakom of schaal met een laagje rucola.

frisse saladeStap 2. Verwijder de schil van de courgette en rasp vervolgens grote, lange plakken van de courgette met een kaasschaaf of een ander soort rasp. Leg deze plakken courgette over de rucola heen.

saladeStap 3. Rasp de Parmezaanse kaas in grove snippers. Als je de kaas al gesnipperd gekocht heb kun je deze stap natuurlijk overslaan. Breek de walnoten in stukjes. Strooi nu de walnoten en de kaas-snippers over de courgette en rucola heen.

gezonde salade

Stap 4. Voeg wat peper toe en een snufje zout. Maak af met olijfolie en azijn of je favoriete dressing. Een beetje citroen uitknijpen over het geheel is ook erg lekker.

Serveer bijvoorbeeld met een stukje vis en wat gebakken aardappeltjes. Ikzelf heb het gegeten met gebakken zoete aardappel en een groenteburger!

salade en zoete aardappelBon Appetit!

Groetjes, Rachèl

 

3 thoughts on “Simpele Italiaanse salade!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *