Goede voornemens 2014!

goede voornemens 2014…..En het is al 2014! Vorig jaar schreef ik dit artikel over hoe je je aan je goede voornemens kan houden, maar dit jaar deel ik graag mijn eigen goede voornemens met jullie! En dat zijn er best een hoop..Of het ook echt gaat lukken is altijd maar de vraag, maar ik leg de lat hoog voor 2014!

Meer schrijven voor de website

Dit is natuurlijk mijn 1e goede voornemen! Ik heb het druk met werk en daarnaast nog een hoop andere dingen, dus het schrijven van artikelen voor de website moet vaak ergens tussen gepropt worden. Toch wil ik proberen vaker en regelmatiger artikelen te posten. Uiteraard komt een flinke dosis ideeën en inspiratie daarbij goed van pas. Daarom hoor ik het graag als iemand een leuk idee heeft of graag een artikel wilt zien over een bepaald onderwerp!

Om mezelf extra te stimuleren om veel te schrijven heb ik mijn oude, niet veel gebruikte, beauty-tafel omgetoverd tot een inspirerend bureautje met foto’s van dierbare en leuke momenten. Hopelijk zal de inspiratie voor nieuwe artikelen hier dagelijks tot mij komen 😉

20140102_174443Minder suiker eten

Ik heb al eens dit artikel geschreven over hoe je het beste kunt minderen met eten van suiker. Veel suiker is namelijk ontzettend ongezond, zoals ik in dit artikel heb beschreven. Echter is zoetigheid echt mijn ultieme verleiding en blijf ik moeite hebben om er weinig van te eten. Misschien moet ik toch mijn eigen tips weer eens doorlezen en me er dit jaar meer aan gaan houden! Het fijne is namelijk wel dat hoe minder suiker je eet, hoe minder behoefte je er op een gegeven moment aan hebt.

Paddenstoelen leren eten

Als kind was ik een vrij moeilijke eter en had ik een waslijst aan eten dat ik absoluut niet lekker vond. Bovenaan deze lijst prijkte champignons. Gelukkig lust ik tegenwoordig zo goed als alles en weet ik dat je veel dingen gewoon kunt leren eten. Echter zijn champignons, en alle andere paddenstoelen, nog steeds berucht. Op zich vind ik de smaak oké, maar de textuur en geur vind ik niks. Echter zijn paddenstoelen ontzettend gezond en hebben meerdere wetenschappelijke onderzoeken op dieren aangetoond dat de shiitake paddenstoel anti-tumor, cholesterolverlagende en virus-onderdrukkunde eigenschappen heeft. Dus in 2014 moet en zal ik dit leren eten.. verwacht daarom ook een aantal gezonde recepten met paddenstoelen op de site! 🙂

paddenstoelen leren etenMinder tv kijken en meer sporten

Na een lange dag werken, website, boodschappen doen en koken vind ik het heerlijk om lekker op de bank neer te ploffen en een of ander hersendodend programma op te zetten (lees: Jersey Shore). Op zich is dit op zijn tijd geen probleem, maar ik merk dat ik te vaak mijn tijd letterlijk verdoe aan het kijken van dit soort programma’s. Ik heb daarom als voornemen om 2 dagen per week s’ avonds een vaste hobby of sport te doen. In ieder geval 1x per week yoga en de andere dag wellicht iets als boksen? Dan blijft die tv ten minste ook uit!

2014-01-05 19.53.00Mijn ideale haarlengte bereiken

Ja, dat klinkt als een lekker oppervlakkige voornemen, maar ik laat mijn haar nu al een tijdje groeien en moet nog ongeveer 7-10 centimeter voor ik mijn ideale lengte heb bereikt. Om deze lengte te bereiken, met behoud van gezond haar, zal ik het goed moeten verzorgen en moeten zorgen dat ik voldoende goede voedingsstoffen en water binnen krijg. Ik heb eerder dit artikel geschreven over hoe je je haar snel en mooi lang kunt laten groeien.

Nou, dat zijn mijn goede voornemens. Hopelijk komt er wat van. Wat zijn jouw goede voornemens voor 2014?

Groetjes, Rachèl

4 thoughts on “Goede voornemens 2014!

  1. Die volume styler zou ik dolgraag willen maar kan hem nergens vinden. Nog elders dan de DA (hier hebben ze hem niet) ik kan er geen merk op vinden op de foto…….

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *