H&H goes to Stockholm!

stockholmIk dacht dat het wel leuk zou zijn om jullie kort te laten zien wat ik allemaal heb uitgespookt in het mooie Stockholm afgelopen weekend. Met een serie foto’s laat ik jullie zien wat ik heb gedaan, wat ik heb gegeten en hoe ik het weekend in Zweden heb ervaren..Kijk je mee?!

Het was voor mij de eerste keer in Scandinavië en ik had er een hoop goede verhalen over gehoord. Het weer dat ze voorspelde was goed, alleen toen we daar aankwamen bleek het toch echt koud te zijn. Het waaide hard waardoor de gevoelstemperatuur een stuk lager lag, ze lopen daar echt een maand vooruit in de winter. Winterjas en petten weer dus!stockholm6Als eerst gingen we wandeling maken in het oudste gedeelte van Stockholm, genaamd ‘Gamla Stan’. Opvallend is dat er daar een huis is waar nog steeds een kanon kogel in vast zit, zoals te zien op deze foto. Dit kanon was afgevuurd in 1521 op de koning van Zweden, die hem op een haar na miste, waarna de kogel insloeg in het huis en daar nu nog steeds zit. Althans, dat is de legende…het ware verhaal is dat in 1795 de eigenaar van dit huis zelf de kanon kogel heeft vastgezet.

DSC02731Daarna gingen we naar de Östermalmshallen, een overdekte hal met allerlei stands met groente, fruit, vis en hier en daar een gezellig restaurantje waar je ter plekke kon genieten van het eten dat ze verkochten.20140926_132009DSC02715Aangezien het vrij duur was, besloten we verder te lopen en kwamen we uit bij een lekker bagel tentje, waar we een grote bagel met gerookte zalm en avocado aten. Zweden staat bekend om zijn gerookte zalm, dus dit moet je zeker even eten hier. Het duurde echter wel even om te ontcijferen welke bagel we moesten bestellen..blijkbaar heet zalm ‘lax’ in het Zweeds.

20140926_135312stockholm5’s Avonds aten we bij een heel leuk oosters restaurantje. Ik bestelde druivenbladeren gevuld met groente, feta, walnoten en honing. Dit was enorm lekker en ga ik zelf ook eens proberen te maken! Dus wie weet komt er binnenkort een recept op de website. Alsof ik nog niet genoeg zalm op had bij de lunch bestelde ik ook hier als hoofdgerecht weer een lekkere stuk zalm met heel gekruide bulgur.. Tja, als je dan toch in Zweden bent 🙂

20140926_200814stockholm10De volgende dag besloten we de ‘under the bridges of Stockholm’ tour maken. Ik ben normaal gesproken niet zo van de tourbussen of boten, maar dit scheen heel mooi te zijn. In 2 uur vaar je onder alle belangrijke bruggen van Stockholm en kun je de stad prachtig zien liggen vanuit het water.

DSC02704De nogal dronken Rus achter mij was also having the time of his life.. Hij viel in slaap zodra de motor van de boot aansloeg en heeft vervolgens geen oog meer open gedaan 😉

20140927_131655-1Rommelmarktje! Waar ik een heel mooie jas vond die helaas 3 maten te groot bleek te zijn. Het had zo’n mooie aanwinst kunnen zijn..

stockholm9’s avonds aten we bij Urban Deli, een soort hippe supermarkt/restaurant. Een beetje vergelijkbaar met Marqt in Amsterdam maar dan met een restaurant eraan vastgeplakt. Het was er megadruk, maar het eten was lekker. Jammer dat de biertjes in Zweden duur zijn, zo’n 9 euro per glas! Ik at gamba’s gebakken in olijfolie met citroen en knoflook, een tomatensalade en we deelden een plank met olijven en worstjes.

stockholm320140927_181316De volgende, en laatste dag, was shopping time. Tussen alle leuke, onbekende winkels besloot ik een trui te kopen bij H&M. Of all places haha. Maar H&M is een Zweeds merk toch? Dus toch wel toepasselijk..

DSC02779Nog een rommelmarkt. Hier spotte ik een echte vintage Mulberry tas. Helaas vond ik het model toch niet helemaal wat ik zou willen, maar zo zie je maar dat je af en toe de mooiste dingen kunt vinden als je goed zoekt. stockholm2We sloten af met koffie en gebak, waar ik deze bad boy bestelde. Een soort van bol met chocolade, crunch en kokos. I know, niet bepaald gezond, maar echt te lekker om te laten liggen!

stockholm1Bij thuiskomst bekeek ik de foto’s van Stockholm en kwam ik tot de conclusie dat ik mijn haar te lang vond..het leek nergens meer op. Op dus naar de kapper! Bij deze het resultaat.

20141002_184051Nou, dat was het weer! Hopelijk vonden jullie dit kleine reisverslagje leuk! Weer eens een keer wat anders.

Groetjes, Rachèl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *