Hoe word ik 100 jaar oud?

hoe word ik 100 jaar oud?

Vandaag wil ik graag de speech van Dan Buettner met jullie delen! In dit slechts twintig minuten durende filmpje legt hij ons uit wat het geheim is achter heel oud worden en hoe je tot op je laatste dag een gezond lichaam en geest  kunt behouden. Hij vertelt ons hoe we 100 jaar kunnen worden! En wie wil dat nou niet?!

Zijn conclusies zijn gebaseerd op onderzoek naar in de zogenaamde ‘blue zones’, oftewel ‘blauwe gebieden’. Dit zijn regio’s in de wereld waar mensen gemiddeld langer leven met een betere kwaliteit van leven en minder ziektelast. Onder andere Sardinië (Italië), Okinawa (Japan) en Nicoya Peninsula (Costa Rica) zijn zulke gebieden. Maar wat doen de mensen in deze gebieden nou anders dan in de rest van de wereld? Waarom wordt men daar zoveel ouder?

Dan Buettner en zijn onderzoeksteam hebben een aantal factoren in kaart gebracht die een rol spelen hierbij. Zo hebben de mensen uit deze gebieden een dieet dat voor een groot deel bestaat uit plantaardige voeding met veel kleurrijke groente en noten, bonen en zaden. Ook eten ze met mate en eten nooit meer dan nodig is!

Old Asian WomenDaarnaast zijn deze mensen constant in beweging. Geen zware workouts of topsport, maar een actief leven waarbij het lichaam steeds in beweging blijft.

Misschien een van de belangrijkste factoren is wel dat ze een sterke sociale gemeenschap hebben waar niemand alleen is of aan zijn lot wordt overgelaten. Ouderen mensen worden gerespecteerd en niet weggestopt in bejaardentehuizen. Ook hebben een sterke passie of ‘drive’ in hun leven. Oftewel, een reden om op te staan elke morgen!

Goed, ik heb al veel teveel verraden, maar ik kan het nooit zo mooi en exact uitleggen als Dan het doet in deze speech. Ik zou zeggen, de video is slechts 20 minuten van je tijd, maar kan je wellicht helpen 10 jaar langer te leven! 🙂

100 jaar oud worden. Hoe?

Groetjes, Rachèl

3 thoughts on “Hoe word ik 100 jaar oud?

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *