DIY: Scrub voor de winterhuid!

Heb je in deze koude wintermaanden last van een droge of trekkerige huid, of lijkt het vel op je benen wel van perkament? Eén keer per week je huid scrubben kan zorgen voor een zachte en lekker gladde huid. Ik ga jullie laten zien hoe je zelf een voedende scrub kunt maken met slechts 4, 100% natuurlijke ingrediënten.Kijk je mee?

Je hebt de volgende ingredienten nodig om deze voedende scrub te maken:

1. Rietsuiker

2. Grof zeezout

3. Kokosnootolie

4. Arganolie

De hoeveelheid scrub die ik vandaag ga maken, is voldoende om ongeveer drie keer te gebruiken. Wil je liever een grotere hoeveelheid maken, dan moet je de hoeveelheden die ik aanhoud gewoon verdubbelen of maal 3 doen! Zorg ervoor dat je een leeg bakje of potje hebt waarin je de scrub kunt maken en bewaren.

Stap 1. Doe 3 eetlepels rietsuiker in een bakje.

Stap 2. Gooi hier 1 eetlepel van het zeezout bij.

Stap 3. Doe er anderhalve lepel kokosnootolie bij.

Stap 5. En tenslotte doe je er 1 theelepel arganolie bij.

Stap 6. Meng nu alles door elkaar tot het een soort pasta wordt en klaar is kees!

Je kunt de scrub in de douche zetten, zodat je één keer per week je hele lijf kunt scrubben en de dode huidcellen kunt verwijderen. Omdat de scrub op basis van kokosnootolie en arganolie is, zul je zien dat er na het afspoelen van de scrubdeeltjes een    beetje een licht, vettig laagje achterblijft op je huid (zie foto’s van mijn hand hieronder). Hierdoor voelt je huid superzacht aan en hoef je na het douchen geen extra bodylotion te gebruiken. Deze scrub is daarom dus enorm fijn voor de droge winterhuid!

Hopelijk hebben jullie iets aan deze ‘Do It Yourself’- tip! Het is heel erg makkelijk om te maken met 100% natuurlijke ingrediënten en vrij van conserveringsmiddelen en parfum.

Groetjes, Rachèl

4 thoughts on “DIY: Scrub voor de winterhuid!

 1. Hoi Katie,
  Kan je ook bijvoorbeel een beetje roze siroop toevoegen zodat het roze wordt? Het lijkt me zo leuk om een roze scrub t e hebben, alleen ik heb geen kleurstof in huis.
  Iris

  • Hoi Iris,

   Ja je zou er prima wat roze siroop in kunnen doen voor een roze tintje. Ook zou je een klein beetje rode wat bietensap of frambozensap er doorheen mixen, dit zal de scrub ook een roze kleur geven! P.s ik heet Rachèl, Katie is het meisje dat een eerdere reactie had geplaatst 😀

  • Hoi Katie,

   Ja je zou deze scrub in principe ook met olijfolie kunnen maken. Olijfolie is wel wat dikker en vetter dan kokosnootolie, dus er zal een wat vettig laagje achterblijven op je huid, misschien net iets te vet. Kokosnootolie laat ook een vettig laagje achter, maar op een prettige manier. Maar je kunt het zoiezo proberen met olijfolie, lekker scrubben en dan je even met zeep wassen!:-)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *