Black Latte: Revolutionair afslankmiddel of vooral een lekker alternatief voor koffie?

0
475

De cijfers liegen er niet om. In Nederland kampen maar liefst 49% van de volwassenen met overgewicht (1). Een overvolle agenda, drukke levensstijl, veel bewerkt voedsel bomvol met allerlei toevoegingen die slecht zijn voor de gezondheid en ga zo maar even door. De oorzaken van overgewicht lijken alsmaar toe te nemen in omvang en hoeveelheid. Het is dan ook logisch dat heel veel Nederlanders en Belgen op zoek zijn naar een oplossing, om er weer slanker uit te zien.

Veelgehoorde oplossingen zijn dan een abonnement op de sportschool, strikte diëten waarbij je constant calorieën moet bijhouden, shakes, etc. Alhoewel deze methoden absoluut vruchten afwerpen voor sommigen is de realiteit dat de meerderheid er niet in slaagt om met deze methoden serieus af te slanken en die kilo’s er ook weer af te houden.

Een middel dat hier verandering is wil brengen is Black Latte. Een op actieve houtskool en kokosmelk gebaseerde imitatie van de bekende koffie ‘café latte’. Met behulp van 1 kopje black latte in de ochtend zou het metabolisme van je lichaam aanzienlijk moeten worden versneld en de drang naar eten worden verminderd.

In deze recensie duiken we dieper in Black Latte, het revolutionaire afslankmiddel dat sinds januari 2019 op de Nederlandse markt verkrijgbaar is (2), en gaan we opzoek naar de ervaringen van gebruikers door heel Europa.

Wat zit er in dat kopje Black Latte?

Black Latte wordt geleverd in poedervorm en maak je door het in gekookt water op te lossen en goed te roeren. Je kunt het vergelijken met een kopje koffie met melk. De kokosmelk is daarentegen zachter en volgens menigeen een stuk zachter en zoeter dan normale koemelk.

De belangrijkste ingrediënten van Black Latte zijn actieve houtskool, niet te vergissen met de houtbrikketten die je gebruikt om je bbq aan de praat te krijgen, kokosmelk, omega-3 en L-carnitine. Wat zijn dit voor ingrediënten en hoe kunnen ze er tezamen voor zorgen dat je afvalt?

Kokosmelk

Kan kokosmelk ervoor zorgen dat je afvalt? Uit studies blijkt dat middellange keten triglyceriden (MCT) vetzuren die in kokosmelk worden aangetroffen, daadwerkelijk bijdragen aan het verhogen van het energieverbruik (en daarmee vetverbranding) en zelfs aan het verbeteren van fysieke prestaties.

Omdat kokosmelk rijk is aan gezonde vetten, helpt het je ook om je te voeden en overeten of snacken gedurende de dag te beperken of te voorkomen.

Actieve Houtskool

Geactiveerde houtskool, ook wel  actieve houtskool genoemd, is een koolstof die is verwerkt zodat het een absorberende functie krijgt. In noodgevallen wordt het gebruikt in gevallen van acute vergiftiging, omdat het zich kan binden aan giftige stoffen en de door het lichaam geabsorbeerde toxiciteit kan verminderen. Na de houtskool zich gebonden heeft met gifstoffen, verwijdert het lichaam deze via het spijsverteringskanaal. Maar betekent dit ook dat je actieve kool kunt gebruiken voor gewichtsverlies?

Verschillende fitness en gezondheidsguru’s zijn van mening dat actieve houtskool niet alleen een detox functie heeft, maar zich in de darm ook kan binden aan vetten, waardoor je sneller afvalt. Hier is echter (nog) geen wetenschappelijk bewijs voor. Wat dit ingrediënt de zwakste schakel in de Black Latte formule maakt.

Bijwerkingen

Er zijn ook bijwerkingen te overwegen voordat u actieve kool gebruikt om gewicht te verliezen. Deze omvatten het braken, diarree, en constipatie, evenals ernstigere kwesties zoals darmobstructie. Er is ook bezorgdheid over de vraag of houtskool zich al dan niet kan binden aan de voedingsstoffen in het voedsel dat u eet, waardoor uw lichaam minder goed in staat is om deze voedingsstoffen op te nemen. Als dat het geval is, kun je een tekort aan voedingsstoffen krijgen als je vaak actieve kool gebruikt. Vandaar dat het belangrijk is om de instructies goed op te volgen en het aangeraden gebruik van 1 maand niet te overschrijden. Ook schijnt het de werking van medicijnen te kunnen verminderen. Overleg bij medicatie gebruik dus altijd met de huisarts.

Omega-3

Geloof het of niet, visolie heeft een krachtig effect op de hormonen in je lichaam die direct regelen hoe je vet opslaat en verbrandt. Visolie helpt bij het reguleren van de hormonen die betrokken zijn bij het vetverbrandingsproces en is krachtig genoeg om de hormonen zoals leptine en insuline te verlagen. Wat je gewicht ten goede komt.  

Langdurig gewichtsverlies gaat over het algemeen hand in hand met de werking van je hormonen. De hormonen die je lichaam vertellen om vet (insuline) op te slaan, de hormonen die je stofwisseling regelen (schildklierhormoon), de hormonen die je lichaam een signaal sturen wanneer je hongerig/vol bent (leptine) en de geslachtshormonen die je lichaamsmassa regelen.

Dit concept (de hormonale theorie van obesitas) is de reden waarom omega-3 je lichaam kan helpen vet te verbranden en gewicht te verliezen.

L-carnitine

L-Carnitine is een natuurlijk voorkomend aminozuur dat uw lichaam helpt om vet om te zetten in energie.  L-carnitine reguleert niet enkel de stofwisseling, maar heeft ook invloed op de gezondheid van het hart, de hersenfunctie en de spierfunctie. De belangrijkste functie van L-carnitine in het lichaam is echter het transporteren van vetzuren naar de mitochondriën van cellen om de energieproductie te bevorderen en opgeslagen lichaamsvet (triglyceriden) vrij te maken.

Je lichaam kan echter slechts een beperkte hoeveelheid L-carnitine aanmaken waardoor je al snel niet over optimale L-carnitine waarden in je lichaam beschikt. In dat geval kan de extra inname van L-carnitine (door middel van Black Latte) je lichaam stimuleren om meer vet te verbranden en energie vrij te maken in het proces.

Gaat Black Latte je aan een slanker lichaam helpen?

Black Latte bevat een aantal ingrediënten die zeker bij kunnen dragen aan een slanker lichaam. Omega-3 en L-carnitine zijn bekende supplementen die wereldwijd worden gebruikt om af te slanken. Door beide supplementen te combineren met kokosmelk, hebben de fabrikanten van Black Latte een interessant product neergezet. De toevoeging van Activated Charcoal maakt het product er echter niet beter op als je het ons vraagt. De bewezen werking van dit product ontbreekt, wat het dan de vraag maakt of de mogelijk bijwerkingen wel opwegen tegen de eventuele voordelen.

Het is aannemelijk dat Black Latte bij kan dragen aan een slanker lichaam. In welke mate blijft echter de vraag. Waarschijnlijk zal dit beperkt tot gemiddeld gewichtsverlies zijn om net iets slanker te worden. Als je echt met serieuze obesitas kampt is dit product waarschijnlijk niet krachtig genoeg.

Waar kun je Black Latte kopen?

Black Latte kun je nog niet overal kopen. Bekende plekken zoals de Kruidvat en Etos hebben dit product (nog) niet in hun assortiment. Voor zover ons bekend is, kun je Black Latte uitsluitend in de officiële webwinkel bestellen.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here